SzépségDrogéria webáruház - Vissza a főoldalra
Részletes keresés

Termékkategóriák

Bejelentkezés

Kérjük, jelentkezzen be!

Regisztráció  |  Elfelejtett jelszó

Kedvencek

Dr. Organic Bioaktív Olíva kozmetikumok

« Előző termék Következő termék »

Akciós termék NaturTanya Máriatövismag olaj - 100%-os, Hidegen sajtolt

NaturTanya Máriatövismag olaj - 100%-os, Hidegen sajtolt

Kiszerelés: 50ml

A rohanó világunkra jellemző tartós stressz, kiegyensúlyozatlan étkezés és a rossz környezeti feltételek sebezhetővé és gyengévé tehetik szervezetünket, mely a bőrünkre is hatást gyakorolhat. A finomítatlan máriatövismag olaj hozzáadása étrendünkhöz, illetve külsőleges alkalmazása mindenképpen előnyös lehet.

Információ: Készleten, szállítható

A termék jelenleg nem rendelhető!

15 000 Ft felett ingyenes szállítás »

Termékleírás

A rohanó világunkra jellemző tartós stressz, kiegyensúlyozatlan étkezés és a rossz környezeti feltételek sebezhetővé és gyengévé tehetik szervezetünket, mely a bőrünkre is hatást gyakorolhat.  A finomítatlan máriatövismag olaj hozzáadása étrendünkhöz, illetve külsőleges alkalmazása mindenképpen előnyös lehet.

A Máriatövis magok teljes zsírtartalmának 75,1%-a telítetlen zsírsav, gazdag linolsavban (50-54%), olajsavban (23-29%), palmitinsavban (7-8%), sztearinsavban (6,6%), és E-vitaminban (α-, β-, γ-, és δ-tokoferolok).

Alkalmazási javaslat belsőleg: Fogyassz naponta 3X1 teáskanálnyi (vagy a flakon pipettájának segítségével 3X2ml-nyi) mennyiséget önmagában, kb. 30 perccel étkezés előtt, vagy add kedvenc ételedhez, pl. salátához, tojáshoz.

Alkalmazási javaslat külsőleg: Közvetlenül a bőrre, nappal vagy éjszakai krém helyett. Hozzáadható arc és hajmaszkokhoz, testápolókhoz, ideális masszázshoz és spa folyamatokhoz.

Kéz és körömápolás: Kend be a kezed máriatövis olajjal naponta 2-3 alkalommal az után, hogy megmostad a kezed. Gyengéden masszírozd bele a kézfejedbe és a körömágyakba. 2-3 hét után olyan lesz a kezelt felületen a bőr, mintha kicserélték volna.

Ránctalanító arcmaszk: Keverj össze 3 evőkanál máriatövis olajat fél teáskanál teafaolajjal Melegítsd elő ezt a keveréket vízfürdőben. Áztass gézt (vagy pólyát) a keverékbe és tedd fel az arcodra, nyakadra és dekoltázsodra, hagyd fenn 30-35 percig. Ezt követően az olaj maradékát eltávolíthatod egy zsebkendővel. Ez a maszk javítja a szövetek rugalmasságát, elaszticitását, halványítja  a kisebb ráncokat. Végezd el a procedúrát hetente 2-szer.

Hajpakolás: Önts a tenyeredbe egy teáskanálnyi olaj mennyiséget, dörzsölt össze a kezed és kezd el bemasszírozni a hajas fejbőrödbe, a hajtövekhez.Tegyél fel egy zuhanysapkát, csomagold körbe egy törölközővel és hagyd fenn kb. 1 órán át, míg a fejbőröd beszívja az olajat, majd mosd le alaposan samponnal. A hajad fényes, egészséges és jól-táplált lesz.

Élvezd könnyű, diós ízét salátákon, kásákban, joghurtokban, vagy smoothiekban.

Összetevők: 100% hidegen sajtolt máriatövismag olaj.

Tápanyagtartalom 100ml-ben:

Energia 3696/ 899 kJ/kcal
Szilibininben kifejezett szilimarin tartalom 1,69%
E-vitamin 44 mg
Zsír
amelyből
- egyszeresen és többszörösen telítetlen zsírsavak
- telített zsírsavak
99,9 g


85,64g
14,26 g
Cukor < 0,03 g
Keményítő < 0,03 g
Szénhidrát < 0,03 g
Élelmi rost < 0,5 g
Fehérje < 0,2 g
< 0,03 g

Kapcsolódó tudástár bejegyzések:

Máriatövis

A máriatövis kiválóan serkenti az egészséges májsejtek termelődését, felgyorsítja a károsodott szövetek gyógyulását, az elhalt sejtek lecserélését. Megerősíti a májat a védekező képességében, megelőzve a különféle vegyi anyagok rombolását, a káros anyagok behatolását a sejtekbe, emellett nagymértékben segíti a tápanyagok megfelelő mértékű hasznosulását. A máriatövist elsősorban méregtelenítésre, a máj hatékony védelmére érdemes fogyasztani, mert lebontja a legtöbb káros, mérgező anyagot, ezzel megelőzi sokféle betegség kialakulásának az esélyét. Azoknak, akik szennyezettebb környezetben élnek, például nagyvárosban, nagy mennyiségű kémiai vegyszer közelében dolgoznak, vagy rendszeresen gyógyszert szednek, különösen hasznos gyógynövény a máj egészségi állapotának fenntartásában, javításában! A máriatövis fogyasztásának ellenjavallatai vagy káros mellékhatásai nem ismertek, biztonsággal fogyasztható hosszú távon vagy kúraszerűen is.

Máriatövis


Silymarin - Máriatövis

A máriatövisből kinyert silymarinról kimutatták, hogy jelentősen javítja a májfunkciót. A silymarin három bioflavonoidból épül fel - ezek a silibyn, a silydianin, és a silychristin -, és nem csupán elpusztítja a szabadgyököket, hanem növeli a glutation és a szuperoxid dizmutáz szintjét is - ezek testünk legerősebb antioxidánsai. A máriatövis silymarint tartalmaz, amely a ma ismert egyik leghatásosabb májvédő anyag. A jelek szerint nem csupán megakadályozza a máj károsodását, hanem az új májsejtek termelődését is serkenti, melyek a sérült sejtek helyére léphetnek. A szilimarin előállításának alapjául szolgáló máriatövis a mediterrán térségből származó, világszerte termesztett növény, amelynek termését már több mint 2000 éve hasznosítják különböző máj- és epebetegségek kezelésére. A máriatövis név és a növény népies neve (Boldogasszony teje) arra a legendára vezethető vissza, amely szerint a levelek fehér márványozottsága és fehér tejnedve akkor keletkezett, amikor Jézus anyjának, Máriának teje ráfröccsent a növényre. Valószínűleg ennek a hiedelemnek köszönhetően elterjedten alkalmazták a tejelválasztás fokozására is. A népi gyógyászatban ezen kívül amenorrhoea, székrekedés, cukorbetegség, szénanátha és visszér kezelésére használták.

Gyártó honlapja: Natur Tanya

Ünnepi szállítási és nyitvatartási információk

Ünnepi szállítási és nyitvatartási információk

Kedves Vásárlónk, ezúton szeretnénk tájékoztatni üzletünk ünnepi nyitvatartásáról, és a GLS futárszolgálat kézbesítési napjairól.

Tovább olvasom »

Teafaolaj a természetes fertőtlenítőszer

Teafaolaj a természetes fertőtlenítőszer

A teafa illóolaja kitűnő baktériumölő, gyulladáscsökkentő hatású, ezért elsősorban fertőzések ellen, légúti betegségeknél, sebgyógyításra és az immunrendszer erősítésére használják. A szépségápolás is hamar felismerte sokoldalúságát, kiváló tisztító és regeneráló tulajdonságait.

Tovább olvasom »

Grapefruitmag: vírusok, baktériumok, gombák ellen

Grapefruitmag: vírusok, baktériumok, gombák ellen

A grapefruitmag kivonata nagyon hatékony vírus-, baktérium- és gombaölő szer, külső és belső fertőzéseknél is alkalmazzák. Már egészen kis mennyiségben is rendkívül hatásos lehet! Elsősorban gyomor- és bélpanaszoknál , a torok, az orr és a fül fertőzéseinél, gombás megbetegedéseknél és hüvelyfertőzés esetén ajánlják.

Tovább olvasom »

Válogasson Dr. Konopka gyógynvénykertjéből, most nagy kedvezménnyel!